top of page

למידה דרך החושים

  • מיטל פוגל
  • Jun 16, 2019
  • 1 min read

כולנו מצאנו את עצמנו יותר מפעם אחת בוהים בהנאה בסרטון יו-טיוב שמציג גורי אריות/דובים/קופים עסוקים במשחק. אבל רק לעיתים נדירות אנחנו עוצרים ומתעמקים בערך של 'המשחק' הזה ובמשמעות האמיתית שלו. למעשה, 'משחק' זו הדרך של הטבע והאבולוציה להכין את הגורים למציאות ב'עולם האמיתי'. תודות למשחקי הנשיכה והמרדף לומד גור האריות מיומנויות שבלעדיהן לא יצליח לשרוד בטבע. כל החיות נוהגות כך באופן כזה או אחר, ובני אדם לא שונים בהקשר הזה.

בני אדם שכחו מה זה ללמוד אינטואיטיבית

למרות שהטבע הכין אותנו ללימוד חווייתי כמו כל חיה אחרת, התרבות האנושית באלפי השנים האחרונות החמיצה את הערך הלימודי במשחק וקידמה שיטות לימוד דידקטיות יותר ואינפורמטיביות, כך בחברות אנושיות רבות הערך במשחק נשכח והוא נתפס כמשהו שלילי ובזבוז זמן. באתוס של התרבות המערבית לימוד אינו בגדר עניין מהנה וחוויתי אלא בגדר כורח וזה חבל כי הוכח שלמידה חווייתית יכולה להיות מאוד אפקטיבית. כשמדובר בגילאים צעירים למידה חווייתית נמצאה כהרבה יותר אפקטיבית ביחס לשיטות למידה מסורתיות.

הרעיון בלמידה חווייתית הוא להשתמש בסקרנות הטבעית ובנטייה של הילד לחוות ולגלות כדי ללמוד, לתרגל ולהתפתח. כמעט כל תחום לימוד ניתן להתאים למסגרות של למידה חווייתית. לאט לאט ההכרה ביתרונות הלמידה החווייתית, וההבנה שבאמצעות לימוד חווייתי, החומר נטמע טוב יותר מאשר בלימוד אינפורמטיבי, חודרות גם למערכת החינוך הממוסדת. אחד התחומים בהם למידה חווייתית דרך החושים מוכיחה את עצמה במיוחד הוא תחום לימודי השפות. לכן, יותר ויותר גני ילדים משלבים לימודי אנגלית באופן חווייתי כחלק קבוע משבוע הלימודים.

Comments


 © 2019 כל הזכויות שמורות לאיי.בי.סידס - אנגלית חוויתית לקטנטנים

bottom of page